Milyen színű legyen az asztalterítő ? – színek a lakásban

– Milyen színű legyen az asztalterítő? – teszem fel gyakran a kérdést. Elárulom, erre nem mindig egyöntetű a vevők válasza. Milyen színű legyen az asztalterítő, ami passzol a szoba színeihez?

Nos, vegyük a dolgokat egymás után. Az biztos, hogy a terítő színvilágának passzolnia kell a szoba színeihez.                     Milyen színű a fal a szobában? – mert ha színes, akkor a fal színéhez kell passzolnia a terítőnek. Gondold csak végig, hogy egy erősebb színű fal, mondjuk türkiz, vagy grafitszürke, teljesen átírja a szabályokat.

Fehér színű a falad? – ez az egyszerübb eset. Ilyenkor a kárpit, a szőnyeg, vagy a sötétítő függöny a nérvadó. Feltétlenül ügyelni kell arra, hogy harmonizáljanak a színek.

Őszi terítők - őszies hangulat a lakásban

Őszi terítők – őszies hangulat a lakásban

Narancs színű drapéria, egyértelmű, hogy a terítő is narancs legyen.

Asztalközép terítő - Őszi leveles 85x85 cm

Asztalközép terítő – Őszi leveles 85×85 cm

Mondjuk ez egy könnyű feladat volt, a megoldás adja magát. Egy a lényeg, hogy a narancsos függönyhöz válassz a narancshoz illő színvilágot. A terítő lehet narancs, kivi, sárga, vagy akár bara.

Grafitszürke kárpit

Grafitszürke kárpit

A grafitszürke kárpit uralja a szobát. A zöld, a piros, a sárga jól kiegészítik a szürkét. Nézzünk néhány terítő ötletet:

Pöttyös terítő - zöld, fehér pöttyös asztalközép

Pöttyös terítő – zöld, fehér pöttyös asztalközép

Piros terítő - egyszínű pamut asztalközép

Piros terítő – egyszínű pamut asztalközép

Bármelyik színt ajálanám, bármelyik élénk szín jól kiegészítené a szürkét.

sarga-feher_konyha

Sárga-fekete konyha.

Citromos terítő - sárga asztalterítő garnitúra

Citromos terítő – sárga asztalterítő garnitúra

Asztalterítő tulipános - sárga tulipános terítő

Asztalterítő tulipános – sárga tulipános terítő

Csibés húsvéti terítő - húsvéti mintás

Csibés húsvéti terítő – húsvéti mintás

Pöttyös asztalközép sárga - fehér pöttyös retro

Pöttyös asztalközép sárga – fehér pöttyös retro

Látod, nem is annyira nehéz a szín kiválasztása. Amennyiben ezekhez a szobákhoz, konyhákhoz valami nagyobb, komolyabb színű terítőt kellene kiválasztanod, ajánlom figyelmedbe az egyszerű színvilágú damaszt terítőket, a fehéret, a krém színt, vagy a bézst. Ezekben a színekben nem fogsz csalódni.

Az asztalterítők színének kiválasztásánál még nem beszéltünk egy dologról. Amennyiben szépen, ünnepélyesen szeretnél teríteni, nagyon fontos, hogy milyen színe van a tányéroknak. A terítő színét egyeztetned kell a kerámia színeivel. A legegyszerübb, ha a tányér egyszínű.

Látod, sok dologra kell ügyelni a terítő kiválasztásánál. Szerencsére ez csak egy játék, amit a legtöbben szívesen végzünk, szívesen csinálunk. Kérlek alaposan nézd át az Evidensbolt áruválasztékát, mielőtt kiválasztod a Te asztalterítődet!

Jó böngészést kívánok: Simon katalin Evidensbolt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.