Textil szalvéták – az asztalkendő szerepe

Textil szalvéták, melyek nem hiányozhatnak a szépen terített asztalról. Textil szalvéták, melyekkel gyönyörű, elegáns asztalokat terírhetsz. Ezek a szalvéták megosztóak lehetnek, vannak rajongói és vannak ellenzői. Bevallom, régen én is azok közé tartoztam, akik a textil szalvétákat felesleges luxusnak tartották. Helyettük inkább a papírszalvétákat használtam. Ennek a választásnak csupán a praktikum volt az oka, ezen belül is a mosás. Úgy gondoltam, hogy a textil szalvétákat elengedhetetlenül pecsétek érik használatuk során, amit soha többé nem lehet belőlük eltávolítani.

Szerencsére azóta homlokegyenes az ellenkezőjére változott a véleményem. Még egy kicsit szégyenlem is az akkori gondolkodásomat. Mostmár tudom, hogy a textil szalvéták nagyon is fontos kiegészítői az elegáns asztaloknak, az elegáns terítésnek.Most mutatok néhány fotót az áruházunkban kapható szalvétákról:

Pöttyös textil szalvéta: fehér - piros pöttyös

Pöttyös textil szalvéta: fehér – piros pöttyös

Textil szalvéta pöttyös - zöld fehér pöttyös

Textil szalvéta pöttyös – zöld fehér pöttyös

Mint a fotók is mutatják, ezek a szalvéták nem csak praktikusak, dekoratívak is egyben. Segítségükkel gyönyörű asztalokat teríthetünk. Te is látod bennük a nagy variációs lehetőségeket? Vegyük például a zöld-fehér pettyes szalvétát. Használhatjuk egy zöldszínű, vagy egy fehér terítőhöz. Kiegészíthetjük piros, vagy sima fehér tányérokkal. Mindig más és más hatást keltünk vele.

Most lássuk a textil szalvéták előnyeit: – tökéletesen kiegészítik az asztalterítőket, még a tarka mintásakat is, amennyiben egyszínű szalvétát választunk.

Szalvéta - dekorálási ötletek szalvétával

Szalvéta – dekorálási ötletek szalvétával

A fotón most a sima fehér asztalterítőt dobtam fel a zöld színnel. Így már nem is olyan unalmas a fehér terítő.

Fehér damaszt terítő - a mindennapok terítője

Fehér damaszt terítő – a mindennapok terítője

– hajtogatással mégjobban kiemelhetjük a szalvéták és a teríték szépségét.

– használhatjuk tányéralátétként is az egyszínű textil szalvétákat, ilyenkor segítségükkel összehangolhatjuk a tarka terítőt és a tőle elütő színű tányérokat. Látod, a fotó mutatja, hogy a fehér tányér mennyire beleolvadt volna a fehér, mintás terítőbe. A tányér alá raktam a bordó szalvétát, majd a zöld szalvétával egészítettem ki.

Kezelésük a mai mosószerekkel és adalékanyagokkal nagyon egyszerű. A folteltávolítók segítségével nincs az a folt, amit ne moshatnánk ki.

Amennyiben érdekelnek szalvétáink, úgy nézz körül ebben a kategóriába. Jó böngészést kívánok: Simon kati Evidensbolt

Comments are closed.