A karácsonyi terítő színei – rusztikus legyen vagy modern?

A karácsonyi terítő színei sokmindentől függenek. Ahány ember, annyi ötlet, annyi színvilág. A karácsonyi terítő színei kiválasztásánál azonban van egy szabály, amit nem árt betartani.

Ennek elmagyarázásához és megértéséhez, mondok egy példát.

– Kérlek ajánlj a részemre karácsonyi asztalterítőt, színes falhoz. Kék színüek a falaim.

Ebben az esetben természetesen a kék karácsonyi terítőt fogom ajánlani, vagy a fehéret, ezüsttel.

Ünnepi terítő - világoskék gyögyházzal

Ünnepi terítő – világoskék gyögyházzal

Sok lakásban sárgák a falak. Ők is állítanak karácsonyfát és keresnek hozzáillő karácsonyi terítőt.

Karácsonyi asztalterítő - narancsszínű álom

Karácsonyi asztalterítő – narancsszínű álom

Karácsonyi terítő - "Csendes éj" terítő

Karácsonyi terítő – “Csendes éj” terítő

A fotón látható terítőket ajánlom a karácsonyfa alá, de az étkezőasztalra is, az advent teljes négy hetére. Persze a karácsonyi vacsorán is lehet használni, de a tapasztalatom az, hogy mindenki több karácsonyi terítőt is használ az ünnepek alatt.

A saját esetemet is leírom, a karácsonyi terítőkkel. Nálunk fehérek a falak, tehát viszonylag egyszerű eset vagyok. Én is egyszerre több karácsonyi terítőt használok, több funkcióval.

1, A karácsonyfa alatti terítő. A karácsonyfa a nappaliban áll, egy kerek asztalkán. A karácsonyi díszeim a piros három árnyalata, óarany díszekkel keverve. Természetesen kerek asztalterítőt használok a kerek asztalkán, mégpedig pamut anyagból.Az én díszeim kicsit rusztikus hatásúak, ezért régies stílusú terítőt teszek fel, hogy passzoljanak a díszekhez.

Karácsonyi asztalterítő piros - borostyános terítő

Karácsonyi asztalterítő piros – borostyános terítő

Elárulom azt is, hogy én imádok dekorálni. Természetesen az egész advent alatt fent van a dekorációm egészen vízkeresztig, vagyis 5 héten át. Ilyenkor az ebédlőasztalt is dekorálom és természetesen karácsonyi terítőt használok.

2, Az ebédlő karácsonyi terítője – nálam mindig pamut. Valahogy az én lakásomhoz, ezeket a nyomott mintás terítőket tudom stílusban is elképzelni. Én különböző karácsonyi terítőket használok ezalatt az 5 hét alatt, amire vigyázok, hogy Szent este a fa alatt ugyanolyan terítő legyen, mint az asztalon.

Karácsonyi asztalterítő nyers - rusztikus mintával

Karácsonyi asztalterítő nyers – rusztikus mintával

Karácsonyi abrosz piros - skót kockás

Karácsonyi abrosz piros – skót kockás

Mutattam még a kedvenc terítőim közül néhányat. Ez én vagyok, az én ízlésem, az én lakásom.  Viszont teljesen megtudom érteni, ha mondjuk valaki más stílusú terítőt rendel, mert nyílván az az Ő stílusa, az a terítő illik a lakásához. A lényeg, hogy szép asztalokat terítsünk és, hogy jól érezzük magunkat.

Az adventig még van időnk kitalálni az idei dekorálást!

Jóböngészést kívánok: Simon kati Evidensbolt

 

 

 

 

Comments are closed.