Az asztalterítők kezelése – az Evidensbolt terítőinek mosása

Az asztalterítők kezelése fontos dolog, melyeket muszáj betartani. Az asztalterítők kezelése, vagyis a  mosás szabályai, minden terítőmben megtalálhatóak, viszont tudom, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni róluk. Ezért úgy gondoltam, hogy érdemes végigmenni azon a terítőlistán, amit karácsonykor a legtöbben megvásároltatok, vagyis a népszerüségi listán.

Nos, idén karácsonykor a legnépszerübb terítőim a fehér terítők voltak. Ebből a színből természetesen különböző alapanyagú terítők készülnek, melyeknek a mosási szabályai is különbözőek.

Damaszt teflonos

Teflonos damaszt terítő

A fotókon az Evidensbolt két legnépszerübb terítőjét láthatod. Mindkét terítő hasonló tulajdonságokkal bír, vagyis vízhatlan, azaz a folyadék és a zsír lepereg róluk.

Mosásuk: mosógépben 40 C-on moshatod a terítőket. Ne fehérítsd! Vasalhatod a terítőt ha szeretsz vasalni, de nem szükséges, mert az anyag kirúgja magát.

A pamut damaszt terítő volt még idén az egyik nagy favorit. A fotón a minta nélküli Marion terítőt láthatod, de van anyagában mintás is, egész pontosan szövöttmintás.

Mosásuk: 60 C-on is moshatod, természetesen mosógépben ezeket a terítőket. A vasalásuk kötelező, méghozzá a legmagasabb hőfokon. A legjobb, ha még kicsit nedvesen vasalod a damasztodat! A pamut damaszt terítőket fehérítheted, hypózhatod, keményítheted kedvedre. Mondhatom, hogy velük kell a háziasszonynak a legtöbbet dolgoznia, viszont az eredmény, megéri a fáradságot. Fantasztikusan elegáns asztalokat teríthetsz velük.

Alkalmi asztalterítő (csont szín) - hímzett barna középpel

Alkalmi asztalterítő (csont szín) – hímzett barna középpel

Idén is nagyon sok fogyott, a taft terítőkből. A képeken most csak a fehér taftokat mutatom, de ezek a terítők gyönyörű, élénk színekben is kaphatóak. Anyaguk poliészter, nagyon könnyen kezelhetőek és nagy előnyük, hogy pillanatok alatt megszáradnak. Kaphatóak gyűrt és sima felületben is. Nagy hibájuk ezeknek a terítőknek, hogy csúszkálósak, viszont rendkívül mutatósak, elegánsak. Ha ilyen terítőt vásároltál, használj feltétlen csúszásgátlót. Terítő csúszásgátlók már kaphatóak, viszont otthon, házilag, egyszerű módszerrel is megakadályozhatjuk a terítők csúszkálását. Teríts a fehér taft terítőd alá egy régi, akár kopott, elhasznált, fehér pamut terítőt és minden gondod megoldódik, legalább is ami a csúszást illeti.

A taft terítő mosása: mosd 40C-on mosógépben. Használj folteltávolítót, amennyiben folt esett a terítőn. Vasalhatod is a taft terítőt, de csak közepes hőfokú vasalóval, nehogy megégesd az anyagot!

Csillagos organza közép: – ezt a terítőt soha ne dobd be a mosógépbe, mert lemosod róla a csillagokat! Amennyiben kézzel mosod, hosszú éveken keresztül használhatod ezt az asztalközepet! A vasalás is szükséges, de csak langyos vasalóval!

Még folytathatnám hosszan a listát, hogy megtanítsalak a terítők kezelésére, de a legfontosabb dolgokat sikerült ebben a blogban elmondanom. Remélem, hogy gyönyörű karácsonyi asztalokat varázsoltál a családodnak. Kívánok boldog új esztendőt, kívánom, hogy mégsokszor tudd vendégül látni a családodat és a barátaidat, az Evidensbolt terítőivel megterített asztalokon!

Simon Kati Evidensbolt Webáruház

Comments are closed.