Húsvéti asztalközép – ünnepre hangolva

A húsvéti aszalközép elmondhatjuk, hogy mellőzve van kissé a karácsonyi társaihoz képest. Lehet, hogy furcsán hangzik amit most mondok, de ez az igazság. A húsvéti asztalközepet túl rövid ideig használjuk,  míg karácsonyi terítő társait az egész advent alatt, vagyis minimum négy hétig. Én nem a húsvéti asztalközép ellen kampányolok, hanem pont ellenkezőleg, mellette. Éppen ezért ajánlom neked a következőket:

Ilyenkor márciusban, mikor megcsináljuk a tavaszi nagytakaritást, érdemes tavaszra hangolni, azaz inkább húsvétra, a lakást. Díszítsd fel a bejárati ajtódat egy kis húsvéti kopogtatóval, majd tedd ugyanezt az ablakoddal is. Én mindig azt az ablakot díszítem fel, ahol a legtöbbet tartózkodunk, vagyis a nappali ablakát. Ezután jönnek az asztalok, amik szintén megkapják a húsvéti díszüket, a húsvéti asztalközepeket. Most ajánlok neked néhányat, ezekből az asztalközepekből.

Ezeknek a középterítőknek a mérete 85x85cm-es, illetve a zöld mintás pamut terítőé 70×70 cm. Bármilyen méretű asztalra helyezheted őket, legyen az dohányzóasztal, vagy étkező, szögletes, kör, vagy ovális. Igazi húsvéti hangulatot kelthetsz velük, amik úgy érzem, minden lakásra ráférnek. A kicsi asztalkákra, mint a telefonasztalka, vagy a tálalón a polcok,

rakjál kicsi terítőket. Ezek mos ráadásul akciósak is.

Húsvéti koszorú

Húsvéti koszorú

Egy ilyen koszorú az ajtón nagyon hívogató, mindenki szívesebben lép be a lakásba. Helyezz el egy-két húsvéti díszt, mondjuk ott, ahol a húsvéti asztalközép is van és biztos vagyok benne, hogy egy vendégednek sem lesz kedve elhagyni ezt a kis lakást.

Húsvéti nyuszi fészekben

Húsvéti nyuszi fészekben

Gyertya virágban

Gyertya virágban

Az étkezőasztalon ez a kis gyertya, igazán nem költséges, viszont bájos, tavaszias, sőt húsvéti hangulatot teremt. Elég csupán egyet elhelyezned az asztalon. Most mutatok egy komolyabb asztalidíszt, amihez már hét darab gyertyára lesz szükséged. De megéri, mert annyira bájos!

Tojásgyertyák húsvétra

Tojásgyertyák húsvétra

Kívánom, hogy mielőbb készítsd el a lakásod húsvétra hangolását! Keresgélj áruházunk polcain és találd meg a neked tetsző dolgokat!

Jó böngészést kívánok: Simon Kati Evidensbolt

 

Comments are closed.