Felszolgáló kötény – a nyakba akasztós kötény

Felszolgáló kötény, azaz nyakba akasztós melles kötény. Felszolgáló kötény, mely a munkában is védi a ruhádat. Az alapján, hogy milyen feladatot tölt be, ismerünk konyhai kötényt, de lehet a kötény munkaruha is, akár felszolgáló kötény.

Felszolgáló kötény:

Konyhai kötény zöld - kivizöld színű egyszínű

Konyhai kötény zöld – kivizöld színű egyszínű

Drapp pöttyös kötény - drapp, fehér pöttyös

Drapp pöttyös kötény – drapp, fehér pöttyös

Én úgy gondolnám, hogy a felszolgáló kötény mindig az egyszerübb, vagy az egyszínű kötény, de a tapasztalatom mást mond. Rendeltek már tőlünk kékfestő kötényt, sőt levendulás kötényt is.

 

Munkaruha – számos szakmát ismerek, ahol a kötény egyben a munkaruha is. A felszólgálókon kívül gondolj a virágbolti eladókra például.

Sokáig volt nagykereskedésem a Budapesti Virágpiacon, ahol számtalan virágbolt rendelte tőlünk a kötényeket. Pontosan tudom, hogy milyen kötény felel meg munkavégzés céljából, a virágboltos lányoknak. Legyen az a kötény jó strapabíró, könnyen mosható, jól kezelhető. Nem utolsó szempont az sem, hogy viselője csinos legyen ebben a kötényben, hiszen naponta 8-10 órát kell viselnie. Nos, elmondhatom, hogy kötényeink mindegyik szempontnak megfelelnek. Jó minőségű pamut anyagból készülnek, ráadásul színesek, vidámak.

A konyhai kötényeknek hasonló tulajdonságokkal kell rendelkezniük, mint a munkaruhának. Fontos, hogy jó minőségű legyen, bírja a mosást, vasalást, hiszen ennek sokat lesz kitéve. Az sem utolsó szempont, hogy csinos legyen benne a ház asszonya, hiszen szeretnénk mi nők a konyhában is csinosak maradni.

Karácsonyi kötények Karácsony vonalában nagyon megszaporodnak a kötény rendelések. Nem csak az átlagos kötényeket keresik ilyenkor a vásárlók, hanem az úgymond “karácsonyi kötényt” is. Bevallom, most már tudatosan készülök erre az igényre és  a kínálatomba is bevettem ezt a speciális kötény fajtát. Mutatok belőlük néhány fotót:

Karácsonyi kötény VI.

Karácsonyi kötény VI.

Karácsonyi kötény V.

Karácsonyi kötény V.

Bordó mintás karácsonyi kötény - karácsonyi mintás

Bordó mintás karácsonyi kötény – karácsonyi mintás

Nagyon sokan ajándékozás céljából keresik nálunk a kötényeket. persze jól teszik, hiszen valljuk be, valóban jó kis szóróajándék lehet a kötény. Például karácsonykor egy váratlanul megjelenő nagynéni, vagy szomszéd néni, szóval olyan valaki, akire nemkészültél fel, egy köténynek egész biztosan örülne. Ráadásul ezeket a kötényeket edényfogó kesztyűvel is kiegészítettük.

Mutatok néhány kategóriát, ahol megtalálod a fenti kötényeket:

Kötények – konyhai textilek

Karácsonyi kötények

Konyhai kötény és kesztyű

Nézz szét áruházunkban és válogass a szebbnél-szebb kötények között!

Jó böngészést kívánok: Simon Kati EvidensboltM

Comments are closed.