Bővíthető asztal – bővíthető terítő három méretben?

Bővíthető asztal a divat. Manapság szinte csak bővíthető asztal kapható, vagyis olyan asztal, ami betétekkel egyre nagyobbra nyitható. A legtöbb asztalnak három mérete van, három méretre nyithatjuk ki őket.

Gondoltál már arra, hogy a három asztalméret három terítőt is jelent? Mikor megvesszük ezeket az asztalokat, nem gondolunk bele, hogy rögtön vásároljunk hozzá, három darab terítőt, hiszen az asztalainkat az évek során nem biztos, hogy három méretben fogjuk használni. Ezt én tapasztalatból tudom, hiszen én is a kinyitható asztal tulajdonosai közé tartozom. Az én asztalom szögletes, 80×120 cm-es. Ez egy normális, hat személyes asztal, amit hétköznaponta használunk. Ha összejön a család, akkor nyitok egyet az asztalon, illetve beteszem a 40 cm-es betétet és így kapok egy 160×80 cm-es asztalt. Bevallom őszintén, hogy nekem ez a két méret tökéletesen megfelel, a harmadik még nagyobb asztalt már nem is használom, hiszen a család elfér kényelmesen ennél a középső méretnél is.

Tudom vannak a miénknél sokkal nagyobb családok, akiknél elkerülhetetlen az asztal harmadik méretének az alkalmazása. Ezekre az asztalokra rendelik a vásárlóim a 280×150 cm, vagy a 300×150 cm-es terítőket.

Többen megkérdeztétek már,hogyan tudnátok spórolni az asztalterítőkön, vagyis nem vennétek három méretben terítőt, azokra a ritka alkalmakra gondolván, amikor kinyitjátok legnagyobb méretre az asztalt.

Szerintem meg lehet úszni két terítővel a három asztalt. Az alapterítőt muszáj megvenni, hiszen azt használjátok szinte minden nap. A középső méretet is érdemes beszerezni, hiszen a család összejön egy-egy ünneplésre és ezért muszály. A harmadik méretet esetleg kihagyhatjátok. Ha nagy buli van, sok vendég, összerakjátok a két terítőt és már megoldottátok a nagy terítő problémáját!

Fehér damaszt - az ünnepek terítője

Fehér damaszt – az ünnepek terítője

Impregnált, vízlepergető terítő - a mai modern terítő

Impregnált, vízlepergető terítő – a mai modern terítő

Remélem tudtam segíteni, illetve ötletet adni, hogyan tudsz egy kis pénzt megspórolni. Vagyis vegyél két egyforma asztalterítőt, egy kisebbet és egy nagyobbat és amennyiben a legnagyobb méretű asztalra lenne szükséged, összerakod a két terítődet.

Nézd meg ezt a kategóriát, ahol remélem találsz bőven neked tetsző terítőket!

Simon Kati Evidensbolt

 

 

Comments are closed.