Asztalterítő a múltból – terítő az időtálló

Asztalterítő divat mely nem változik? Asztalterítő, mely már tizedik éve használatban van?

Mielőtt leírom ezt a kis történetet, el kell magyaráznom néhány dolgot. Régen volt egy üzletem, egy ajándékboltom, ahol ugyanezeket a textil dolgokat, asztalterítőket árultam, mint manapság. A 18 év alatt amíg ezt a boltot vezettem, nagyon sok törzsvásárlóm volt, barátságok alakultak ki köztem és a vevők között. Szvetlana is ebbe a körbe tartozott. Nem csak azért szerettem Őt, mert nagyon jó vásárló volt, én a kreativitását, az ötleteit is szerettem. Mikor vásárolt egy terítőt már azt is tudta, hogy milyen szalvétával, milyen porcelánnal, vagy milyen dekorációval fogja használni. Most mutatok egy fotót, egy pamut terítőről.

Ez egy rendkívül dekoratív és jó minőségű pamut terítő. Évek óta árulom és nem azért mert nem tudom eladni, hanem azért, mert gyakran újra beszerzem az anyagot, a nagy sikere miatt. Amint kiderül a fotóból ez egy két darabos garnitúra. Az alapterítője a mintás, egészen pontosan “foltmintás” terítő, amit egy asztalközép egészít ki. Talán azért olyan népszerű, mert hétköznapi terítőnek, sőt alkalmi terítőnek is egyaránt alkalmas. Hétköznapra azért ajánlom, mert nem kényes. Ünnepre pedig azért, mert megfelelő porcelánnal, szalvétával kiegészítve, nagyon különleges. Most megmutatom neked ennek a terítőnek, a tíz éves változatát.

 

Asztalterítő - Szvetlana terítője

Asztalterítő – Szvetlana terítője

Ezt a fotót tegnap küldte nekem Szvetlana.  Sajnos ez egy távolabbi fotó, de azért sokminden kiderül erről a képről. Elmesélte nekem, hogy ez egy nagyon régi terítő amit tőlem vett, kb. 10 éves lehet ha jól számolom. Azóta is használja, a többi terítőmmel együtt. Látom milyen szépen van megterítve az asztal. A terítő rózsás “foltmintás” a tányérok rózsa mintája nagyon illik a terítőhöz, a szalvéta szintén.

Beszélgettünk még a terítő kezeléséről is. 10 év alatt rengeteg baleset, azaz pecsét esett a terítőn, de a mai folteltávolítók mindent eltávolítanak, amit kell.

Ezt a kis blogot azért írtam, hogy megmutassam neked, hogy a terítőim hosszú élettartamuak. Amennyiben jól kezeled, hosszú éveken keresztül használhatod őket!

Simon Kati Evidensbolt

 

 

 

Comments are closed.