Adventi dekorálás – teremts hangulatot lakásodban!

Az adventi dekorálás a lakásban nem kis feladat. Minden évben elhatározom, hogy idén nagyon kényelmesen fogom megünnepelni a karácsonyt. Semmi dekorálás, csendes, meghitt karácsonyt rendezek. Aztán, ahogy közeledik a november, azt veszem észre, hogy figyelem az áruházak, a kirakatok fényeit, sőt egyenesen gyönyörködöm bennük.

Mikor eljön advent első hétvégéje, szinte automatikusan kezdem helyrerázni a lakást. Takarítok, rámolok és azon gondolkodom, mit tegyek az ebédlő ablakára idén, milyen kopogtató kerüljön az ajtóra. Most sem került el engem ez az adventi őrület. Jaj de csúnya ez a szó. Hiszen ez nem őrület, hanem lázas izgalom.

Visszatérve az adventi készülődésre, kiket érint ez a dolog a legjobban?

Természetesen a kisgyerekes családokat, nekik egyenesen kötelező. Aztán a nagyszülőket, akiknek bármikor betoppanhatnak az unokái. Olyan jó látni a gyerekek izgalomtól csillogó szemeit és mesélni nekik az eljövendő ünnepről.

Mit csinálj, ha a te gyerekeid, unokáid távol élnek tőled, sőt szinte elérhetetlen távolságban vannak, külföldön?

Akkor is várd a karácsonyt és díszítsd a lakásod. Nem kell túl hivalkodó cicoma, tegyél ki egyszerű karácsonyi díszeket. Kezd el ott a díszítést, ahol a legtöbbet tartózkodsz, mondjuk az ebédlőben. Az asztalra teríts egy karácsonyi mintás terítőt! Nem árt, ha van belőle még egy tartalékba, hogy kisebb balesetek esetén át tudd cserélni, ha szükséges.

Sokan vannak, akik egyáltalán nem használnak terítőt. nekik a karácsonyi mintás asztali futót, vagy egy karácsonyi mintás pamut asztalközepet ajánlok.

Ott ahol gyerekek is vannak, mindenképpen a mese mintás terítőket ajánlom.

Ezt a képeslapmintás terítőt úgy nézegetik a gyerekek, mint egy mesekönyvet. Egy jó nagymama mesét tud róla mondani. Ráadásul most az utolsó darabjait áruljuk, ezért bekerült a terítő a “karácsonyi akciós terítők” kategóriájába. Itt 20 %-kal kedvezőbb áron vásárolhatod meg.

Az ablakba tegyél valami karácsonyi dekorációt, ablakfényt, vagy kis karácsonyi koszorút, akár mindkettőt.

A bejárati ajtódra helyezd fel a kis kopogtató koszorút. Meglátod, mire mindezekkel végzel, remek karácsonyi hangulatba lendülsz.

Kívánok, hangulatos adventi készülődést és jó böngészést áruházunkban!

Keress minket a Facebookon!

Simon Kati

Evidensbolt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.