A teflonos damaszt terítő szegése – ferdepánttal a minőségért

A teflonos damaszt terítő szegése, illetve felhajtása nem egyszerű feladat. A szögletes terítőknél nincs probléma, egyszerűen vissza lehet hajtani az anyagot. Be lehet szegni. A gond csak a kör és az ovális terítőknél jelentkezik. A teflonos damaszt anyag vastag poliészter, amely hajlamos a megnyúlásra. Ezért, az íves részeknél kinyúlik, fodrozódik a terítő abban az esetben, ha valaki az egyszerű szegést alkalmazza.

Hogyan szegjük be a terítőt, hogy ezt elkerüljük? Mindenképpen poliészter anyagú ferdepánttal szegjük, hogy passzoljon a szegő az anyaghoz. A ferdepánt alkalmazása költséges feladat. Maga a ferdepánt is drága, a varrásával is meg kell dolgozni, hiszen duplán kell felvarrni a terítőre, színéről és a visszájáról is. Az anyag szükséglete is nagy, mert a terítő kerületére kell felvarrni a szalagot. Gondolj csak bele, hogy egy 160 cm átmérőjű kör terítőre 530 cm hosszú ferdepánt szükséges. El tudod képzelni, hogy a nagy ovális terítőkre, mint a 180, 200, 220 cm hosszú terítőre milyen sok méter ferdepántot kell felvarrni?

Ferdepánt

A teflonos damaszt terítő egyike a legdrágább terítőinknek. Ezt a terítőt hosszú évekre vásárolják meg a vevők. Úgy gondolom, hogy ha már ennyi pénzt kiad a vásárló a jó minőségű terítőre, akkor igénye van a szép kidolgozáshoz is. Kérlek, nézz szét áruházunkban! A teflonos damaszt asztalterítőket ebben a kategóriában találod.

Jó böngészést kívánok!

Simon Kati

Evidensbolt

Comments are closed.